Nexus Bord WebApp

Nexus Bord WebApp - Rata Marjei Comerciale


    În Bord WebApps grupul Vânzări şi clienţi am adăugat analiza Rata Marjei Comerciale. Este o analiză comparativă procentuală cu reprezentare grafică de tip Gauge şi cu posibilitatea stabilirii unui target.

    Indicatorul Rata Marjei Comerciale este calculat din documentele înregistrate în ultimile 30 de zile şi ia în calcul vânzările efectuate atât cu facturi cât şi cu bonuri fiscale.

    Rata Marjei Comerciale este un indicator de masurare a profitabilitatii activitatii comerciale a firmei. Este un indicator important indeosebi firmelor cu activitate de comert si se calculeaza ca raport intre marja comerciala si cifra de afaceri.

Rata Marjei Comerciale

    Aceasta rata pune in evidenta strategia comerciala a firmei.

    Astfel, o marja comerciala redusa (insuficienta) implica cheltuieli generale riguroase si deci recurgerea la forme de distribuire a marfurilor care permit reducerea costurilor privind personalul si economii asupra cheltuielilor de transport, stocaj etc.

    Din contra, marja comerciala ridicata (importanta) reclama cheltuieli generale sporite si deci servicii mai bune catre clienti.

    Pentru ca această analiză să poată fi personalizată, după nevoile fiecărui utilizator în parte, am introdus un singur parametru:

    • parametrul 1 este opţional şi indică numărul de zile pentru care se calculează indicatorul, implict are valoarea 30;
      • perioada se calculează de la ziua curentă înapoi cu nr. de zile setat;
      • dacă parametrul 1 lipseşte, este mai mic ca 1 sau mai mare ca 180 acesta ia valoarea implicită 30;

    În exemplul din imaginea acestui articol perioada de analiză este de 30 zile şi targetul este de 20%, iar valoarea indicatorului este de 19%.